031-788 06 36 info@laserfocus.se

Så fungerar Fusion 3D Lift

Fusion 3D Lift skapar omedelbart långtidsverkande förbättringar i huden genom att reducera rynkor, linjer och skapa en åtstramande och lyftande effekt.

Detta uppnås genom att vi slussar ner Hyaluronsyra djupt ner till dermis och åstadkommer en omedelbart fylligare effekt, kraftigt ökad fuktbindning och underlättar föryngringen av hudceller och även syretillsättning och näringstillförsel, för att sörja för friska celler.

I ett längre perspektiv stimulerar nya strukturella molekyler dermis att repareras från naturligt åldrande och negativa effekter orsakade av UV-exponering.

Det normalt mycket svåra steget att kunna slussa ner aktiva ingredienser djupare ner i huden, möjliggörs genom att först reducera det översta lagret av hud och döda hudceller. Genom att ta fram ny och fräsch hud via Diamantexfolieringen, så kan man också starta transportprocessen av de aktiva ingredienserna ner i huden.

En akustisk ljudvågs-behandling används sedan för att pressa ner Hyaluronsyra genom epidermis och vidare ner till dermis. En kombination av exfoliering och värmetriggande vidgning av blodkärlen ökar syresättningen och näringstillförseln, för att optimera cellens tillstånd.

Denna kombination av exfoliering och akustisk ljudvågs-behandling har bevisats kunna öka penetreringen av aktiva ämnen kraftigt i jämförelse med att utföra behandlingarna var för sig.

När Hyaluronsyran väl penetrerat ner till dermis, så aktiveras de speciella Hyaluron molekylerna till att bilda långa, spiralformade kedjeenheter som främjar bindandet av vatten inuti vävnaden maximalt och sörjer för en omedelbar fyllighet och uppstramande effekt. Ett 3D nätverk bildas i huden. Det här sättet att ”fylla ut” utrymme i huden på förser även fibroblaster i dermis med en viss typ av spänning, vilket stimulerar dem till att producera helt ny bindvävnad.

De våglängder av laserljus som används i handenheten är också bevisade att kunna stimulera cellens aktivitet, att öka cellföryngringen och produktionen av kollagen och elastin för fina långtidsverkande resultat.