031-788 06 36 info@laserfocus.se
Följ oss på Sociala Medier   

GDPR

Hantering av personuppgifter

Den 25 maj 2018 ersätts personuppgiftslagen med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation), som ska stärka skyddet av personuppgifter för privatpersoner i hela EU.

Du är viktig för oss!

Vi på Laser Focus Clinique AB vill att du ska känna dig trygg med hur vi hanterar dina personuppgifter. Vi lägger stor vikt vid din personliga integritet och har därför tagit fram en integritetspolicy för att förklara vilken data vi samlar in, vad vi använder den till och hur du kan utöva dina rättigheter.

 

1. INSAMLING AV INFORMATION OCH SPÅRNING 

1.1 Registrering av personuppgifter

När du registrerar dig hos oss via online bokning sparas dina kontaktuppgifter för att på ett effektivt sätt kunna hantera dina bokningar eller andra förekommande tjänster hos oss. Vi skickar nyhetsbrev för att informera dig om erbjudanden och aktuella händelser. Även postala utskick förekommer. Du kan alltid avregistrera dig från dessa våra nyhetsbrev genom att skicka oss ett mail.

1.2 Cookies och Google Analytics

Vid ditt första besök på vår webbplats skickas automatiskt en s.k. cookie till din dator. En cookie är en liten textfil som innehåller information och lagras på besökarens dator. Cookies används av tekniska skäl för att du skall kunna använda webbplatsen på bästa sätt och för att registrera besöksstatistik. Du kan stänga av användningen av cookies i webbläsarens inställningar. Vi använder oss även av Google Analytics för att förbättra vår service, användarvänlighet och för att analysera hur webbplatsen används.

2. BILDER PÅ HEMSIDAN OCH PUBLICERING PÅ SOCIALA MEDIER

Vi är varsamma när vi publicerar bilder på individer på hemsidan eller sociala medier. Vår policy är att inlägg som direkt identifierar en individ med namn och bild endast får göras om personen lämnat sitt samtycke till publiceringen.

Vi tar ofta bilder och i vissa fall filmsekvenser vid de events som vi anordnar. Dessa kan komma att publiceras på vår hemsida och/eller våra kanaler i sociala medier utan samtycke från alla som syns på bilden. Om du vill delta vid ett event men inte bli fotograferad ber vi dig meddela detta i samband med anmälan eller vid eventet så respekterar vi ditt önskemål.

Vår tanke när vi väljer att publicera en bild är att den ska fylla ett syfte och inte upplevas kränkande eller utpekande för någon individ eller grupp. Om du trots detta anser att vi gjort en publicering av en bild eller ett inlägg som identifierar dig personligen och som du inte känner dig bekväm med, kontakta oss så tar vi omgående bort bilden såväl externt som internt.

 

3. INFORMATIONSSÄKERHET 

Vi hanterar alltid data om dig på ett tillförlitligt sätt och vi delar inte dessa uppgifter vidare till tredje part. Vi kan dock komma att lämna ut dina personuppgifter till leverantörer som till exempel tillhandahåller IT-tjänster, mediaval eller annonsering för vår verksamhet. Mottagare som hanterar personuppgifter för vår räkning ska alltid ingå ett så kallat personuppgiftsbiträdesavtal med oss, i syfte att vi ska kunna säkerställa att dina uppgifter hanteras på ett korrekt och säkert sätt. 

4. INSAMLING AV DATA VID BOKNING VIA BOKADIREKT.SE

Alla våra bokningar sker online och genom bokadirekt.se.

Vi ansvarar inte för respektive aktörers hantering av de personuppgifter du själv lämnat direkt till dessa. Vill du radera din data måste du själv kontakta respektive bokningsförmedling. 

5. TILLGÅNG TILL INFORMATION

Du kan en gång per år begära att få ut all information som lagrats genom en skriftlig egenhändigt undertecknad begäran på vår klinik:

Laser Focus Clinique
Kristinelundsgatan 4
41137 Göteborg

Begäran måste lämnas personligen och med giltig ID.

I brevet vill vi att du uppger ditt namn, adress, e-post, telefonnummer samt personnummer i tillägg till ditt ärende. Svar kommer att skickas till din folkbokföringsadress.

6. ÄNDRING OCH BORTTAGNING AV INFORMATION

Uppgifterna du har lämnat vid din bokning sparas i 7år från att bokningen gjordes. Detta för att vi följer bokföringslagen som kräver att vi sparar all information om försäljning i 7 år. Vi behöver även denna information för att kunna hjälpa dig vid eventuella frågor om dina tidigare behandlingar mm.

Vill du att vi tar bort dina uppgifter?

Om du vill att vi ska ta bort dina uppgifter om dig från vårt kundregister kan vi göra det när det har gått 7år sedan du gjorde din sista beställning. Vi kan ej ta bort någon information om dig innan dess pga av att Bokföringslagen träder in här och går före GDPR.

Vill du inte ha nyhetsbrev ifrån oss kan du avregistrera dig genom att skicka ett mail till oss och nämna detta. Vänligen set till att du skickar mailet från samma e-mail adress som du har bokat din behandling hos oss.

Hur vi använder dina uppgifter?

Vi har aldrig och kommer aldrig att förmedla dina uppgifter till tredje part. Alla uppgifter du har sparade hos oss är endast relaterade till dina behandlingar samt för att du ska kunna ta emot nyhetsbrev.

7. NÄR GÄLLER DENNA INTEGRITETSPOLICY?

Vår integritetspolicy gäller för alla våra register och tjänster kopplade till våra hemsidor. 

Våra hemsidor kan innehålla länkar till andra hemsidor. När du väljer att besöka dessa gäller inte längre vår integritetspolicy.