031-788 06 36 info@laserfocus.se

Collagen Pen Facelift

Tips: Prata gärna med oss om du är intresserad av fortsatta behandlingar. Vi sätter ihop en individuellt passande kur som passar dig bäst, allt ifrån enstaka behandlingar med mycket reducerade priser till all inklusive behandlingar.

 

Collagen Pen;

Ett skonsamt och mycket effektivt ansiktslyft samt Anti-age behandling utan kirurgiskt ingrepp

Vid Collagen Pen facelift jobbar vi upp till 2mm djup in i huden.

 

Collagen Pen är ett högeffektivt, djupverkande och kompletterande medicinskt instrument, idyllisk för icke-kirurgisk och icke-ablativ behandling av hudåkommor såsom rynkor, porer, hud ristningar, akne, ärrbildning, håravfall, celluliter och hyperpigmentering.

Ett bättre, effektivare och billigare alternativ till ablativa behandlingar som laser, dermabrasion och kemisk peeling och även lika effektivt som andra icke-ablativa behandlingar, så som IPL, CO2-laser och Fraxel för att stimulera kollagen och elastin produktionen vilket i sin tur resulterar i att huden stramas åt, rynkor reduceras och ärren släts ut.

 

Hela ansiktet och hals 

(första behandling):                                                                         ca 90 min/ 3500 kr
(vidare behandlingar upp till 1 år ): ca 90 min/  2500 kr
(Köp tre behandlingar betala): ca 90 min/  6000 kr (ord.p. 10500 kr)
(hela  ansikte +1ml fillers) ca 90 min/  5500 kr (ord.p. 7200 kr)
(Vampire Me +Collagen pen) för ett mycket effektivare resultat ca 120 min/5500 kr (ord.p. 8000 kr)

 

Hur går behandlingen till?

Med 12 micronålar skadas huden tillräckligt nog för att orsaka en kontrollerad inflammation i behandlingsområdet. Det stimulerar i sin tur kollagen/elastin produktionen. De 1000 tals nybildade mikrokanaler som skapas genom nålarna ökar hudens totala penetration och därmed den totala effektiviteten av aktiva ämnen. Kliniska studier har visat att serumabsorptionen ökar med så mycket som 3 000 gånger när den tillämpas med Collagen pen. Kliniska studier har också visat att en behandling med Collagen Pen är mer effektiv för att öka kollagen/elastin nybildning än IPL och andra liknande behandlingar.

Fördelar med Collagen Pen:

• Collagen pen gör samma jobb som lasrar och andra ablativa metoder genom att öka produktionen av kollagen med minimala skador på huden.

• Collagen Pen är lika effektiv som laser, IPL, Thermage och andra liknande behandlingar, men till en bråkdel av kostnaden. En säker, icke-kirurgisk och icke-ablativ behandling innebär en mer hudvänlig behandling samt minimal risk för komplikationer. Patienten upplever minimal eller ingen smärta alls.

• Behandlingen är kostnadseffektiv jämfört med konventionella behandlingar – i vissa fall en bråkdel av kostnaden jämfört med laser.

• Behandlingen varar längre – Genom att följa några enkla steg utefter dagliga rutiner i samband med de rätta produkterna kommer behandlingen att vara längre och därmed kan du fördröja åldrandet avsevärt. De rätta hudvårdsprodukterna måste uppfylla flera villkor enligt LFC:s koncept. De ska inte bara fungera som mjukgörande utan måste även vara;

1. Skyddande

2. Näringsgivande

3. Återfuktande

4. Reparerande

Om du använder vår unika 100 % naturliga hudvårdsserie i kombination med din Collagen Pen behandling fördubblar du livslängden på din behandling.

• Collagen Pen behandlingen är ett mångsidigt behandlingsalternativ som tillämpas på en mängd olika hudåkommor, inklusive akne, ärrbildning, kirurgiska ärr, solskadad hud, ojämn hudstruktur, ojämn hudpigmentering, rynkor och fina linjer, hudbristningar samt celluliter.

 

 

Hur snabbt kan man se effekten?

Den milda stimulanseffekten Collagen Pen har är långsiktig.

Behandlingen är mer hudvänlig och därmed mycket effektivare än många andra starkt invasiva och dyrare hudvårdsbehandlingar. Collagen Pen lämnar hela epidermala barriären helt intakt. Mikrokanalerna som skapas av nålarna läker inom några timmar efter appliceringen: långt nog för nya kollagenstrukturer bildas inuti de lägre skikten av huden och korta nog för att tillåta patienten att återuppta normala scheman snabbt. Collagen Pen eliminerar alla vanliga negativa biverkningar och risker som är förknippade med kemisk peeling, dermabrasion och laser. Huden blir mer elastisk och lenare efter loppet av några veckor och är då redo för ytterligare behandlingar.

Behandlingar som dermabrasion, kemisk peeling och laser inriktar sig på att ta bort det skyddande epidermis för att tvinga kroppen att producera ett nytt hudlager. Men när epidermis avlägsnas blir de lägre nivåerna av huden helt exponerade och sårbara för miljöföroreningar som smuts, damm och bakterier. Vissa risker måste accepteras med dessa behandlingar:

• smärta,

• långvarigt obehag,

• långt rådande inflammation och rodnad,

• lång läkningstid,

• extrem ljuskänslighet i en månad eller mer,

• eventuella irreversibla förändringar i pigment

• ärrbildning

Ablativa behandlingar har sina begränsningar. Halsen är ett bra exempel. På grund av olika hudstrukturer på halsen kan inte lasern främja en jämn effekt. Dessutom lämnar dessa behandlingar huden tunnare. I vissa fall kan dessa behandlingar faktiskt bidra till att huden påfrestas för mycket och åldras snabbare. Collagen Pen är mer hudvänlig genom att göra mycket mindre skador och därigenom uppmuntra snabbare läkning och mer långvariga positiva effekter. Eftersom huden återhämtas snabbare efter en Collagen Pen behandling – ofta några timmar efter behandling – kan patienten se märkbara positiva resultat tidigare.

Huvudpunkter;

• Det finns inga kända negativa bieffekter

• Extremt hög absorption av applicerade hudvårdsprodukter, till exempel MD Derma Science näringsgivande serum (Skin Food Serum)

• Ökad kollagenproduktion genom kontrollerad mekanisk stimulering av dermis

• Den kan användas på kroppen, ansikte, hals och decoltage

• Behandling av akneärr

• Komplett bevarande av epidermis under utförandet

• Inga permanenta skador på huden, minimalt eller ingen smärta under proceduren

• Ingen blödning, infektion, missfärgning eller andra komplikationer på det behandlade området

• Kan användas för att öka effekten efter en medicinsk kollageninduktionsbehandling

• Kan utföras på personer som har genomgått tidigare laserbehandlingar

• Kan användas på områden av huden där laser inte kan nå

• Endast 24-48 timmar läkningsperiod

• Endast 3-5 dagar skydd från stark sol (ultraviolett ljus) behövs.

 

Viktig Fakta; 

Nästan varje dag kommer nya behandlingar ut. En uppsjö valmöjligheter finns av diverse behandlingar. Men hur kan du välja en bra icke-kirurgisk hudbehandling framför de andra? Hur vet du vilken som är bäst för dig? Här är en enkel jämförelse av tre icke-kirurgiska, minimalt invasiva tekniker med hänsyn till kända biverkningar, förväntade resultat och kostnader.

 

Syftet; 

Alla behandlingar har ett gemensamt mål: skada huden precis tillräckligt för att sätta igång kroppens naturliga läkningsprocesser. Ablativa behandlingar som kemisk peeling, dermabrasion och laserbehandlingar fullgör denna uppgift genom att ta bort hela det översta lagret av huden. Microdermabrasion är också ablativ, men det är ytligt och kan inte användas för behndling för djupare brister. Ny teknik som CO2 laser, Fraxel, Thermage och IPL är icke-ablativ (de kan inte ta bort det översta lagret) och har visat sig vara effektiva, men utrustningen är mycket dyr vilket det resulterar i att även behandlingarna blir mycket kostsamma för patienten. Collagen Pen är unik eftersom det ger liknande resultat utan dyr utrustning och utan att ta bort hudlagren. Behandlingarna är jämförelsevis billiga och utgör minimala risker.

 

Behandlingens tid;

Tid som krävs att utföra de olika hudbehandlingar beror på djupheten av den kontrollerad skada på huden som man vill tillföra.

• Microdermabrasion kräver ett par timmar av stickningar och rodnad.

• Efter en djup kemisk peeling måste man stanna hemma i samband med användning av smärtstillande medel under så mycket som 2 veckor.

• Dermabrasion och laser kommer att lämna din hud röd och svullen i cirka tio dagar. Den totala återhämtningen kan vara upp till tre veckor. CO2 och Fraxel laser, Thermage och IPL behandlingar kräver inte signifikant läkningstid, men påståendet att ingen läkningstid behövs är överdriven. Till exempel utvecklar vissa Thermage och CO2 patienter rodnad och svullnad som kan pågå flera dagar, samt smärta som kan dröja i flera dagar.

• Collagen Pen är icke-ablativ och kräver kort läkningstid – huden kan bli röd och känslig i cirka 1-2 dagar efter behandlingen. Vid akneärr behandling som man jobbar djupare i huden kan rodnaden kvarstå i en vecka.

 

Risker och biverkningar;

Det finns mängder om skräckhistorier om bristande vård av professionella när man utför dermabrasion, kemisk peeling och laser. Inte nog att dessa utföranden kräver en hel del träning att bemästra, de kräver också en viss mängd precision i bedömningen av hur stor del av huden som skall avlägsnas. För lite och patienten går iväg med sämre resultat än vad de betalat för. För mycket och det kan leda till permanent skada som ärrbildning eller pigmentförändringar. Dessutom är dessa behandlingar inte lämpliga för personer med mörkare hud.

Nya behandlingar som CO2 laser, Thermage, IPL och andra liknande icke-ablativa behandlingar har inte visat många biverkningar, men prestanda- och precisionsriskerna är densamma.

Microdermabrasion tycks ha fördelen att uppvisa få biverkningar och en minimal risk eftersom det är en mindre invasiv procedur. Microdermabrasion har dock en begränsad effektivitet på att ta bort djupare acneärr, rynkor, åldersfläckar eller hudbristningar.

Collagen Pen däremot har ingen av de vanligaste riskerna och erbjuder alla fördelar av de mest invasiva och dyra behandlingar. Nålarna kan bara gå in i huden så långt att kollagen produktionen stimuleras. Även om man går för djupt är skadan minimal och inte permanent. Dessutom har kliniska studier visat att den mesoterapeutiska effekten av Collagen Pen 0.5mm nål överträffar alla ablativa behandlingar (kemisk peeling, dermabrasion, laser) och CO2-laser, Fraxel, och IPL genom att leverera en slätare hud och en mer långvarig effekt.

 

Behöver man mer än en behandling?

Önskade resultat kan uppnås på bara ett besök, men beroende på patientens ålder, hudens tillstånd kan behövas upptill 3 behandlingar/år med 8-12 veckors uppehåll mellan varje behandling för en full effekt. Vid behandling av akneärr kan behövas upp till 6 behandlingar.

 

Vilket resultat kan jag förvänta mig?

Behandlingen kommer att ge en gradvis förbättring av huden genom att hjälpa till att stimulera kroppens egen produktion av Collagen. Efter din behandling kommer du att se omedelbara resultat men det kan ta upp till 4 veckor för ett optimalt resultat.

 

Vem ska inte göra behandlingen?

Patienter som;

• som har behandlats med cortisone injektion vid behandlingsarean under den senaste månaden.

•har feber eller mår illa

• Cancer- especially hematopoetic or of bone

•Infektioner, aktiva eller systematiska

•Hepatit

•Diabetes (poses an increased risk of infection in diabietes )

•Graviditet

•Thyroiditis

•Allergi mot vanliga bedövningsmedel

•Icke-Steroidal Anti Inflammatory mediciner (NSAID) behandling inom de senaste 7-10 dagarna

•Autoimmuna sjukdomar

•Hud skador som resulterar i en onormal produktion av cellförökning

 

Före och efter behandlinge:

• Ingen NSAID

• Drick mycket vatten

• Ta extra tillskott av C-vitamin och andra vitaminer

• Använd en ansiktskräm med hög procent av C-vitamin (kan köpas hos oss på kliniken)