031-788 06 36 info@laserfocus.se

Acne / Akne

Är Du under 18 år skall ena föräldern närvara vid första besöket.


På Laser Focus Clinique behandlar vi akne och akneärr med avancerade laserbehandlingar så som: Fractional CO2, radiofrekvens, Oxygen Face Peeling , ljusterapi och 100% naturlig hudvård, med våra egna produkter.

För att uppnå bästa möjliga resultat jobbar vi med kombinationsbehandlingar. Vi skräddarsyr och planerar för varje patient med sina unika behov och problem. Just därför kommer vi att påbörja dina behandlingar med en konsultation där du undersöks, och förslag på passande behandlingar och kombinationer läggs fram. Boka gärna en kostnadsfri konsultation genom fliken Boka Tid.

Vi rekommenderar starkt att börja behandlingsserien med vår specialdesignade ansiktsbehandling Oxygen Face Peeling, som effektivt rengör huden på djupet. Oxygen Face Peeling tömmer mekaniskt hudens porer, för att reducera talginnehållet i porerna, och därmed minska bakteriernas tillgång till föda.


UPPKOMSTEN AV FINNAR

Uppkomsten av finnar är ett besvärligt problem, och man brukar prata om fyra olika huvudorsaker:

1) Överproduktionen av talgkörtlarna. Det produceras mer hudfett än normalt.

2) Hudcellernas tillväxt täpper till talgkörtelns öppning.

3) Syrebrist gynnar aknebakterien (Propioni Bacterium Acnes) att föröka sig

4) En inflammation i huden

Hos både tjejer och killar ökar då nivåerna av det manliga könshormonet (testosteron) vilket gör att produktionen av talgen (hudfett) i talgkörtlarna (finns i hårsäcken) går överstyr. Talgen (sebum) smörjer  håret och huden och förhindrar att den torkar ut.

Om hudcellernas tillväxt ökar bildas en svicka som blockerar talgkörtelns öppning och låser in fettet. Det kan i sin tur leda till att en finne eller pormask börjar utvecklas. Just därför är det extra viktigt att vara noggrann med att följa rätt hudvårdsregim, med regelbunden peeling av döda hudceller som kan orsaka ovanstående.

I takt med att syrenivån inuti den tilltäppta talgkörteln blir låg, utökar sig Propioniacnes bakterier, som normalt alltid finns i körteln, och en inflammation uppstår.


SJUKDOMENS TRE KATEGORIER

Mestadels pormaskar, knappt några infektioner.

2. Acne Papulopustulosa
Mestadels inflammationer, små varfyllda blåsor.

3. Acne Nodulocystica
Stora cystor (varfyllda blåsor) som ofta bildar ärr.


VITAMIN B5 MOT ACNE

Börja att ta Vitamin B5 mot acne.
Vitamin B5 har mycket positiva effekter på huden vid hög dosering, och fungerar väldigt bra mot acne, fet hy och pormaskar.


VARFÖR BEHANDLA AKTIV AKNE?

Genom att behandla aktiv akne minskar man risken för utvecklingen av akneärr. Har man fått akneärr bör man påbörja behandlingarna så tidigt som möjligt för att undvika permanenta akneärr.


OLIKA METODER FÖR ATT BEHANDLA ACNE

PDT (ljusterapi):

Ett speciellt blått ljus med en viss våglängd används för att sätta igång cellernas andning och hjälper kroppens immunförsvar att effektivt döda aknebakterierna. Bakterien som orsakar inflammationen i huden producerar porphyrin, som är känsligt för ljus på olika våglängder. När man stimulerar dessa kemikalier neutraliseras bakterierna, vilket innebär att inflammationen försvinner. Med hjälp av vår ljusterapi, PDT,  används ett rent blått ljus som stimulerar kroppens naturliga produktion av dessa kemikalier. Därmed kan man få bukt med bakterierna som orsakar acne.

Redan efter en månad ser de flesta ett bra resultat av behandlingen.

Hur går behandlingen till?
Hela behandlingen består av åtta behandlingar under fyra veckor, två gånger per vecka.
Du ligger med ansiktet under det blåa ljuset i 15-20 minuter. Du kan känna lite pirrande i huden men det är absolut inte smärtsamt.

Efter behandlingen
Under behandlingens gång kan man få en övergående uppblossning av acne, men detta betyder bara att kroppens immunförsvar har vaknat till och är igång. Detta leder till bakterieförstörelse och frisättande av inflammatoriska substanser. Detta är övergående och man ska undvika att klämma eller röra på ansiktet med orena händer. Det är viktigt att man lägger ned extra tid för att regelbundet rengöra ansiktet med en mild AHA-ansiktstvål.

Flera behandlingar
Behandlingen består av en serie av fyra till åtta behandlingar á 20 minuter, men ibland kan flera behandlingstillfällen behövas.


SHR IPL

Antibiotika kan slå ut aknebakterier, som normalt finns i huden hos alla människor. Men risken är stor att bakterierna blir resistenta mot medicinen om man använder det regelbundet. Just därför är laser mer effektivt mot acne.

Vid laserbehandling mot acne placerar man en prisma över behandlingsområdet ovanför acnen eller ärret och förångas vävnaden. Efter behandlingen bildas ett nytt lager av kollagen och ett friskare lager av hud. Fördelen med laser är att det minskar inflammationen i talgkörtlarna som därmed lindrar aknen och minskar risken för akneärr.

Behandlingen tar oftast inte mer tid än 15 minuter per gång. Patienten kan uppleva en stickande och varm känsla under behandlingen. En viss rodnad kan uppkomma efter behandlingen men den varar inte länge innan den försvinner.

Det är viktig att följa kuren utan avbrott 1-2ggr/vecka i ca 4 veckor.

Efter 2-4 behandlingar brukar man se tydliga resultat. Behandlingen bidrar även till att kollagenproduktionen i kroppen stimuleras. Blodcirkulationen och hudens cellförnyelse förbättras också.  Detta resulterar i att huden känns mjukare, slätare, mindre fet och oljig samt får en bättre ton.

En del personer kan behöva stödbehandlingar för svårare acne en tid efter sin behandling. Då utförs de ca 1 gång per månad, för att hålla acnen i schack.


Fractional bipolar radiofrequency therapy

Mer information inom kort.


Oxygen Face peeling

Mer information inom kort.